Caring Dairy

 

Bij Beemster kaas willen we met oprechte aandacht voor mens, dier en milieu de beste en allerlekkerste kaas maken. We gebruiken daarbij smaakvolle en eerlijke producten. We strijden tegen smaakvervlakking en middelmatige kwaliteit en lopen voorop als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar zijn we trots op. 

Caring Dairy, zo heet het duurzaamheidsprogramma waarin wij samenwerken met ijsmakers Ben & Jerry’s. Het programma bestaat uit drie pijlers: blije boeren, blije koeien en blije aarde.

Blije boeren

De basis van Beemster kaas is verse, romige melk die aan alle kwaliteitseisen voldoet. En dat begint natuurlijk met de Beemster boeren. In ons duurzaamheidsprogramma Caring Dairy zijn onze veehouders het uitgangspunt. We motiveren ze om zakelijk en persoonlijk het beste uit hun leven te halen. We betalen ze bovendien een stabiele, eerlijke melkprijs. Op die manier proberen we samen om ondernemerschap, werkplezier en inkomen te optimaliseren en zo de beste kwaliteit melk te krijgen.

Blije koeien

Kaas komt van melk en melk komt van koeien. Koeien willen eten als ze honger hebben en liggen graag op zachte grond. Ze willen dartelen in het zonnetje en herkauwen in de buitenlucht. Een koe die zich goed voelt en gezond is, levert de beste kwaliteit melk voor onze lekkere kazen.

CONO Kaasmakers, de coöperatie achter het merk van Beemster kaas, wil daarom dat koeien zo veel mogelijk buiten zijn. Met trots kunnen we inmiddels zeggen dat Beemster kaas wordt gemaakt van 100% weidemelk. De norm daarvoor is dat de koeien minstens 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten staan.

Blije aarde

De aarde geeft ons alles wat we nodig hebben en daar moeten we zuinig mee omgaan. Bij Beemster kaas zijn wij ons daar dagelijks van bewust. Onze Beemster polder geeft ons alles wat we voor het maken van deze allerlekkerste kaas nodig hebben: vruchtbare grond, gras, koeien en melk. Daar maken wij dankbaar kaas van. Maar dat niet alleen, we houden de kringloop graag in stand. We zoeken daarom altijd naar een balans tussen landbouw en natuur, op lange en op korte termijn. Wil je weten hoe we dat precies doen? Je kunt ons mailen of bellen voor meer informatie. Je kunt natuurlijk ook onze Facebook site liken om alles hierover te volgen.

Caring Dairy