Van koe tot kaas

We willen bij Beemster kaas in de eerste plaats de lekkerste premium kaas van Nederland maken. Een kaas die smaakvol en smedig is, en van de allerbeste kwaliteit. Maar we zouden onze kaas niet kunnen maken zonder Beemster polder, koeien, mens en natuur. We werken daarom hard om niet alleen een bijzonder lekkere kaas te maken maar ook een eerlijk kwaliteitsproduct.

Het begint bij de melk, van koeien die minimaal 120 dagen gedurende 6 uur per dag buiten lopen. Aan deze norm voldoen onze koeien en dus mogen wij onze melk 100% weidemelk noemen, en dan begint het pas.

De Beemster kaasmakerij

In onze kaasmakerij die wij bewust geen fabriek noemen, combineren we ambacht met moderne techniek. Wat betreft hygiëne en materiaal voldoen wij aan de hoogste eisen en zorgvuldigheid. Maar we blijven wel eigenzinnig als het gaat om vakmanschap.

Vakmanschap van de kaasmeester

Zo roeren wij de wrongel met de hand. Het is een speciale techniek die alleen de kaasmeester beheerst. We kiezen bewust voor deze oude, traditionele methode. Het tempo en de bewegingen van het roeren met de hand zorgen mede voor die heerlijke, unieke smaak en smedigheid van Beemster. Het kost meer tijd, maar het levert wel de lekkerste kaas op.

De lekkerste premium kaas

Ieder jaar winnen we prijzen bij grote nationale en internationale kaaswedstrijden. Onze kaas wordt verkocht in Nederlandse supermarkten en kaasspeciaalzaken. En steeds meer ook in andere landen zoals België, Duitsland, Noord-Amerika, Canada en Japan. Maar van sterallures hebben wij geen last, de Beemster polder houdt ons met beide benen op de grond. Want hoe premium we ook zijn, Beemster kaas is een ode aan onze herkomst: natuurlijk lekker uit de Beemster!