Beemster 30+ Belegen kaasprikkers


Bereiding

Wel voor het spiesje Beemster gezond de abrikozen in warm water. Rijg de ingrediënten afwisselend aan de stokjes of spiesjes. Wikkel voor de Italiaanse prikker om elk kaasblokje een plakje Parmaham. 
Rijg deze kaaspakketjes met de andere ingrediënten aan de prikkers. Verhit voor het Noord-Hollandse spiesje de olijfolie en bak de uienpartjes met de tijm zachtjes 5 minuten. 
Voeg peper, zout en honing toe en verwarm nog 2 minuten. Laat ze afkoelen. Rijg ze afwisselend met de kaasblokjes aan de stokjes of spiesjes. 

Tip 
Vervang abrikozen door zwarte pruimen zonder pit. 
Neem in plaats van Parmaham salami en in plaats van rode ui gehalveerde sjalotjes. 
Voeg eventueel schijfjes komkommer toe. 

Beschrijving
Ook leuk om uit te delen! 


Menugang
snacks en borrelhapjes
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
9 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 9 personen)
  • SPIESJE BEEMSTER GEZOND
  • 3 satéstokjes of spiesjes
  • 9 blokjes Beemster 30+ Belegen
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 6 kerstomaten
  • ITALIAANSE PRIKKER
  • 3 satéstokjes of spiesjes
  • 9 blokjes Oude Beemster
  • 9 plakken Parmaham
  • 6 olijven zonder pit
  • NOORD-HOLLANDS SPIESJE
  • 3 satéstokjes of spiesjes
  • 12 blokjes Extra Oude Beemster of
  • Belegen Beemster Komijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, gepeld, in 12 partjes
  • 1/2 eetlepel verse tijm, gehakt
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetlepel honing

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden