Beemster crostini met tapenade en salsa


Bereiding
 
Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Meng de knoflook door de olijfolie en bestrijk de sneetjes stokbrood ermee aan beide kanten. Leg de sneetjes naast elkaar op een bakplaat en strooi er een beetje zeezout over. 
Rooster de sneetjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en droog. Let op dat de randen niet verbranden. 
Rasp Beemster XO® voor de 2 soorten tapenade en schaaf de Beemster XO® voor de salsa in flinters. 
Pureer de ingrediënten voor de paprikatapenade en de paddenstoelentapenade grof. Meng de ingrediënten van de tomaten-salsa, behalve de kaas. Serveer de crostini’s besmeerd met de 2 soorten tapenade en belegd met de tomatensalsa die bestrooid wordt met de geschaafde Beemster XO®. 

Tip
Gril de sneetjes brood eens aan beide kanten goudbruin in een licht ingevette grillpan. 

Menugang
snacks en borrelhapjes
Bereidingstijd
40 min
Aantal personen
10 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 10 personen)
  • Stukje Beemster XO® 250 gram
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groot wit of bruin stokbrood, in minimaal

15 schuine dunne plakken

  • gemalen zeezout
  • voor de paprikatapenade
  • 50 g Beemster X-O-
  • 1/2 pot geroosterde paprika, uitgelekt
  • 100 g olijven met piment
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel paprikapoeder of
  • mespuntje cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • voor de tomatensalsa
  • 50 g Beemster X-O-
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 2 vleestomaten, gepeld, in miniblokjes
  • versgemalen peper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden