Beemster Graskaas met perzik uit de oven


Bereiding

Een verrassend lekker en origineel nagerecht met het zoete van perzik en het zachte van kaas.Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken kaas in de ovenschaaltjes. Schil de perziken en snijd ze in partjes. Leg de partjes dakpansgewijs in een rijtje op de plakken kaas. Roer in een kopje de honing los met citroensap en bestrijk de perzik met dit mengsel. Maal er royaal peper boven. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de kaas in 10-12 minuten smelten en licht kleuren. Dit warme dessert is erg lekker met biscuitjes. 

Tip
Zet ook eens Beemster brulée op tafel! Dit trendy nagerechtje maakt u op dezelfde manier als de Beemster graskaas met perzik uit de oven. Laat de perzik weg en bestrooi de kaas met wat bruine basterdsuiker. Even in de oven en smullen maar!


Menugang
nagerechten
Bereidingstijd
20 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 4 dikke plakken Beemster Graskaas van 100 g
  • 2 perziken
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • versgemalen zwarte peper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden