Beemster kaas bitterbal met rosé gebraden kalfsentrecote en mosterdmayonaise


Bereiding

Braad de kalfsentrecote om en om in een koenpan, laat daarna rusten. Verwarm de over voor op 120 graden. 
Laat het stuk vlees ongeveer 25 minuten garen in de oven. 

Mayonaise, grove en fijne mosterd afslappen met een beetje room. 

Smelt de boter en meng de bloem totdat een dikke massa ontstaat. Verhit de melk met de geraste kaas en bind dit af met de massa boter en bloem. Meng het goed. Ook dit moet een dikke massa worden. Laat het al roerende ongeveer 20 minuten op zacht vuur doorgaren. Laat het daarna afkoelen. Als het afgekoeld is draai je er met je handen of met een ijsknijper balletjes van. 

Haal ze dan door een laagje bloem. Daarna door een laagje eiwit, en vervolgens door een laagje paneermeel. Dan ongeveer 5 minuten frituren. Serveertip: Beemster Tripple van Brouwerij de Lepelaar. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
50 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 350 gr kalfsentrecote
  • olijfolie, peper, zout
  • Room, grove en fijne mosterd
  • 500 gram boter
  • 600 gram bloem
  • 1/2 liter melk
  • 300 gram geraspte Oude Beemster
  • Eitwit en paneermeel

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden