Beemster kaasbollen met ei uit de oven


Bereiding

Snijd van de bollen kapjes af en hol de broodjes met schone handen uit zodat een randje brood overblijft. Je hebt dan een soort broodkom. 

Haal de bakplaat uit de oven en leg er bakpapier op. !Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de helft van het brood uit de broodbol. 

Zet de broodbollen op de bakplaat. Bestrijk ze met de bakkwast aan de buitenkant met olijfolie. 

Breek boven elk broodje 1 ei en laat dit erin glijden. 

Meng de broodkruimels met de kaas. Knip de bieslook erboven fijn en meng zout en peper erdoor. Verdeel dit mengsel over het ei in de bollen. !Zet de kaasbollen 15 minuten in het midden van de oven. 

Idee 
• Je kunt ook een vulling nemen van 100 gram gehakt dat je mengt met Belegen Beemster, zout, peper en 1 eetlepel groene of rode pesto. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
2 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 2 personen)
  • 2 meergranenbollen of bruine bollen
  • 1 eetlepel olijfolie of arachideolie
  • 2 eieren
  • 75 gram Beemster Graskaas
  • sprieten bieslook
  • zout en peper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden