Beemster kaassoep met kruiden


Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Rasp de Extra Oude Beemster fijn en rasp de Jong Belegen Beemster grof.
Meng de overjarige kaas met de bloem en schep 8 bergjes kaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bergjes kaas in de oven in 3-5 minuten tot mooi platte wafeltjes.
Laat de wafeltjes op de bakplaat afkoelen. Smelt de boter in een soeppan en bak de ui en courgette zachtjes 3-5 minuten. Voeg de melk en bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot hij mooi gebonden en glad is.
Voeg beetje bij beetje de jongbelegen kaas toe en laat de kaas al roerende smelten. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de kaassoep in warme diepe borden en leg in het midden een bergje kruiden. Steek een kaaswafeltje in de kruiden.
Tip
Vervang de Jong Belegen Beemster door Beemster Brandnetel.
 

Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 50 g Extra Oude Beemster
  • 200 g Jong Belegen Beemster
  • 1 eetlepel bloem
  • 25 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 500 ml melk
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels verse korianderblaadjes
  • 2 eetlepels peterselieblaadjes
  • 2 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
  • vers gemalen peper en zout

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden