Beemster kaastaart met broccoli


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Kook de broccoliroosjes 4 minuten 
(of in de magnetron, afgedekt, 800 Watt, 2 minuten). 
Giet ze af en spoel er koud water over. Bekleed de taartvorm met bakpapier of vet de vorm in. Leg het deeg erin en druk de naden met duim en wijsvinger tegen elkaar. 
Bestrooi de bodem met paneermeel en verdeel de peer erover. Leg de broccoli en de noten op de peer. Klop de eieren los met peper, zout en kookroom of crème fraîche. 
Schenk dit ei-roommengsel over de taart en dek dit af met plakken kaas. 
Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. 

TIP Vervang Belegen Beemster door Extra Belegen Beemster of Beemster Knoflook. 
De bereidingstijd kan worden bekort door de taart te bakken in een combinatieoven op 350 Watt, 220 °C, ca. 20 minuten. 


Menugang
snacks en borrelhapjes
Bereidingstijd
50 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 125 g Belegen Beemster, in plakken
  • 500 g broccoli in kleine roosjes
  • 6 lapjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • paneermeel
  • 2 peren, in dunne plakjes
  • 100 g ongezouten cashewnoten, grofgehakt
  • 4 eieren
  • versgemalen peper en zout
  • 200 ml kookroom of crème fraiche

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden