Broodje burger van Jong Belegen Beemster met gegrilde courgette en paprikamayonaise


Bereiding

Burgers 
Rasp de Jong Belgen Beemster en maal de pecannoten fijn. Gebruik hiervoor een amandelmolen of een fijne rasp. Dep vervolgens de ananasringen goed droog en hak deze zeer fijn. Snipper ook de ui zeer fijn. Meng dit alles samen met een eierdooier tot een kneedbaar geheel. Voeg eventueel wat bloem toe als dit mengsel te vochtig blijft. Vorm nu van het mengsel 4 burgers en wentel deze door bloem. Laat de Beemster kaasburgers nu 30 minuten in de koelkast opstijven. 

Garnering 
Snijd van de courgette 8 schuine plakken af, elk van 3 à 4 cm. Bestrooi deze met wat zout en laat ze vervolgens 15 minuten staan. Spoel de plakken hierna af en dep ze goed droog. 

Pureer de geroosterde paprika door een zeef of met een staafmixer. Roer deze puree dan door de mayonaise. Breng nu deze paprikamayonaise pittig op smaak met chilizout. 

Leg de basilicumblaadjes op elkaar en snijd deze in repen. Knip de bieslook in stukjes van 2 à 3 cm. en scheur de blaadjes krulsla wat kleiner. Meng deze kruiden en groenten met een handje gemengde sla. 

Finishing touch 
Verwarm de grillpan voor. 

30 minuten al verstreken? Haal dan de Beemster kaasburgers uit de koelkast en kwast deze in met wat olie. Doe hetzelfde met de plakken courgette. Rooster nu beide op laag vuur in 8 à 10 minuten mooi bruin en warm, aan beide kanten. 

Snijd de broodjes open en schep op elke onderkant wat paprikamayonaise (denk eraan: houd wat over voor op de bovenkant). Beleg de broodjes nu elk met sla, een Beemster kaasburger, 2 plakken courgette en maal er wat chilizout over. Een flinke dot paprikamayonaise en de broodkapjes maken het geheel af.


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
50 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 200 gram Jong Belegen Beemster
  • 1 kleine ui
  • 150 gram gezouten pecannoten
  • 2 schijven ananas uit blik
  • 1 eierdooier
  • bloem
  • 1/2 courgette
  • 2 takjes basilicum
  • 10 bieslooksprieten
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 250 ml mayonaise
  • chilizout
  • 1 zakje gemengde sla met rucola
  • 4 vierkante broodjes (bijv. ciabatini)
  • olie

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden