Caibatta met asperges


Bereiding

Breng water aan de kook, voeg de grasasperges en een mespunt zout toe en kook de asperges beetgaar in 7-8 minuten. Spoel ze koud. 

Snijd de vleestomaat in piepkleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden. Meng de tomaatblokjes met de kruiden. 

Snijd de ciabattabroodjes open. Bestrijk ze met citroenmayonaise. Beleg ze met een pluk gemengde bladsla, 2 plakjes Beemster 30+ oud, een kwart van de tomaatblokjes met kruiden en een kwart van de grasasperges. 

Geef er een cocktail van tomatensap met ijskoud mineraalwater bij. 

Meenemen? Verpak elk broodje strak in een koelkastdoosje en stapel ze in een koeltas met koelelement. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
10 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 100 gram grasasperges
  • 1 vleestomaat
  • 2-3 eetlepels gemende verse kruiden, fijngehakt,( peterselie, kervel, bieslook)
  • 4 ciabattabroodjes
  • 4 eetlepels citroen mayonaise
  • 1 zakje jonge bladsla
  • 1-2 pakjes Beemster 30+ oud

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden