Croissanttaartjes met Belegen Beemster


Bereiding

Voorbereiden: Hak de bieslook fijn. Rasp de Beemster Belegen grof. Splits de eieren. Haal het croissantdeeg uit de verpakking, maar laat de driehoekjes aan elkaar. Snijd ze per twee los, strooi er wat bloem over en rol ze uit tot een lap van ca. 20 bij 20 cm. Snijd deze in vier vierkantjes. Doe hetzelfde met de twee andere (dubbele) stukken croissantdeeg. 

Bereiden: Warm de oven voor op 200°C. Vet de holtes van een muffinplaat om en druk in elk vormpje een stukje deeg. Meng eierdooiers, bieslook, bijna alle geraspte Beemster Belegen en crème fraîche. Klop één eiwit in een kom tot zachte pieken en spatel het schuim door de kaasroom. Voeg naar smaak wat zout, peper en cayennepeper toe. Verdeel het kaasmengsel over de deegvormpjes (ca. 1 eetlepel per vormpje) en bestrooi ze met de rest van de kaas. Schuif de muffinplaat in de oven en bak de croissanttaartjes 15 minuten.


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 6 takjes bieslook
  • 200 gram Beemster Belegen
  • 2 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • zout, peper, cayennepeper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden