Crostini met avocadopuree en Extra Oude Beemster


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stokbrood
Snijd het stokbrood in schuine sneetjes van 1 cm dikte en leg deze op het ovenrooster. Bestrijk ze met een kwastje met Italiaanse olijfolie. Zet het ovenrooster terug in de oven en bak de stokbroodjes in 8 minuten goudbruin en krokant.

Avocadopuree
Halveer de avocado’s, wip de pitten eruit en schep het vruchtvlees uit de schil in een kom. Pers de citroen uit en schenk het sap hiervan bij de avocado. Prak de avocado’s met een vork tot een grove puree. Hak het sjalotje en peterseliegroen fijn en meng dit door de avocadopuree. Breng de puree op smaak met zout en citruspeper.

Finishing touch
Schaaf van de Extra Oude Beemster flinters af. Beleg de geroosterde broodsneetjes (crostini) met een paar blaadjes rucola, flinters Beemster, een lepel avocadopuree en weer wat flinters Beemster en maal er nog wat zout en citruspeper over. Steek in elk broodje een satéprikker.

Serveertip
Heerlijk met een glas volle rode wijn


Menugang
snacks en borrelhapjes
Bereidingstijd
0 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 1 vers stokbrood
  • Italiaanse olijfolie
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 citroen
  • 1 sjalotje
  • ca. 8 gram (1/2 bosje) bladpeterselie
  • zeezout, citruspeper
  • stuk Extra Oude Beemster
  • 1 zakje (80 gram) rucola

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden