Frittata met Beemster Komijn en artisjokharten uit de oven


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Rasp de kaas grof. 
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes 2-4 minuten. Snijd de artisjokharten in vieren 
en schep ze met de salie door het uimengsel. 
Bak alles nog 2 minuten en voeg peper en zout naar smaak toe. Klop de eieren los in een kom en meng de helft van de kaas erdoor. Schep het artisjokmengsel erdoor en schenk het eimengsel in de ovenschaal. 
Strooi de rest van de kaas erover. Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en bak de frittata in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een salade van sperziebonen. 

Tip 
Neem in plaats van Belegen Beemster Komijn eens Beemster Knoflook of Beemster Brandnetel. 


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
45 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 200 g Belegen Beemster Komijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in dunne partjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
  • 3 verse salieblaadjes, in dunne reepjes
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 6 eieren

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden