Gebakken eieren op zijn Mexicaans met Jong Belegen Beemster


Bereiding

Voorbereidingen 
Snijd een kruis in de bolle kant van de tomaat, dompel deze in kokend water en verwijder daarna het velletje. Snijd vervolgens de tomaat in blokjes en verwijder vocht en zaden. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen. Halveer de groene peper en verwijder zaad en lijsten. Snipper vervolgens het vruchtvlees. Hak de koriander (blad en stelen) of het peterselieblad fijn. Rasp de Jong Belegen Beemster fijn. 

Roerbakken 
Roerbak de lente-ui en peper in 1 eetlepel olie. Voeg na 2 minuten de tomaten toe en roerbak dit nog 4 minuten. Breng het geheel op smaak met zout en een paar druppels ‘hot-pepper’ saus. Schep het mengsel uit de pan. 

Wrijf de koekenpan schoon en schenk er opnieuw wat olie in. (Let op: voer het volgende tweemaal uit, of gebruik 2 koekenpannen tegelijk). 
Bak in de koekenpan 2 eieren. Leg zodra het wit gestold is plakjes Jong Belegen Beemster over het eiwit, laat de dooiers vrij. Laat de kaas smelten, leg eventueel een deksel op de koekenpan. Laat nu de gebakken eieren met kaas op een bord glijden. Bak vervolgens de overige eieren op dezelfde wijze. 

Finishing touch 
Verdeel het groentemengsel over de borden en bestrooi de eieren met de fijn gehakte koriander of peterselie. 

Serveertip 
Maak het gerecht helemaal compleet met tortillachips.


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
15 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 1 vleestomaat
  • 2 lente-uitjes
  • 1 groene peper
  • 3-4 takjes verse koriander of (platte) peterselie
  • 100 gram Jong Belegen Beemster
  • (maïs of zonnebloem) olie
  • ‘hot-pepper’ saus (bij voorkeur van groene pepers)
  • 4 eieren
  • (tortillachips)

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden