Gefrituurde kaasspiesjes met zomergroenten


Bereiding

Spiesjes 
Snijd de Belegen Beemster in plakken van 1 cm dik en snijd deze in 16 vierkante stukken. Snijd de courgette in 8 plakken van ook 1 cm dik. En de paprika in 8 gelijke stukken. Gebruik van de bosuitjes alleen de witte stukjes. 

Maak 8 spiesjes met aan elk: 2 stukken kaas, 1 plakje courgette, 1 stukje paprika, 1 stukje bosui en 2 salieblaadjes. 

Verwarm de frituurolie tot 180°C. 

Beslag 
Ontkorst de sneetjes brood en verkruimel het overige met de staafmixer. Strooi dit in een wijde kom. Zet een maatkan in de kom met ijskoud water. Klop hierin het ei met het mineraalwater los. Zeef hierbij het bakmeel en klopt het beslag snel glad. 

Frituren 
Dip een spiesje in de hete olie en frituur het in een paar minuten goudbruin. Neem het spiesje uit de frituurpan en leg het op een schaal met een paar lagen keukenpapier. Herhaal dit met elk spiesje. Laat de maatbeker met beslag in de kom met ijskoud water staan.


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 300 gram Belegen Beemster
  • 200 gram courgette
  • 1 rode paprika
  • 8 bosuitjes
  • 16 salieblaadjes
  • 4 sneetjes oud witbrood, droog
  • 1 ei
  • 21/2 dl mineraalwater
  • 110 gram zelfrijzend bakmeel

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden