Gevulde geroosterde puntpaprika's met Jonge Beemster


Bereiding

Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij geroosterd vlees, zoals spareribs. Leg de paprika’s in een zeer hete oven of op een voorverwarmde barbecue en rooster ze rondom, tot het vel zwart kleurt. Doe ze in een plastic zak, sluit deze en laat de paprika’s zo 15 minuten staan, zodat het vel loslaat. Verwijder het vel, snijd de steelaanzet los uit de paprika’s en verwijder door het gat (gebruik eventueel een pincet) zaden en draden. Schil de aardappelen, kook ze gaar in ca. 25 minuten. Snijd de Jonge Beemster in kleine blokjes. Snipper de rode ui, hak het peterselieblad, korianderblad en stelen en de bieslook fijn. Giet de aardappelen af, stamp ze tot een grove puree en schep de kaas, ui, kruiden en wat zout en peper naar smaak erdoor. Schep de paprika’s, gebruik met een lange cocktaillepel vol met het aardappelmengsel. Druk de steelaanzet er weer in en leg ze naast elkaar in een roosterklem, op de barbecue of in de grilloven. Rooster ze, voorzichtig  ca. 15 minuten, keer ze af en toe. een groentegerecht dat er mooi kleurig uitziet en lekker pittig smaakt!

Tip 
Gebruik eventueel een trechter met brede opening om de paprika’s te vullen en druk de vulling aan met de achterkant van een houten lepel. 


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
35 min
Aantal personen
3 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 3 personen)
  • 6 rode puntpaprika’s (of rood, geel en groen)
  • 500 gram aardappelen
  • 300 gram Jonge Beemster
  • 1 rode ui
  • 5 gram platte peterselie
  • 5 gram verse koriander
  • 5 gram bieslook
  • Zout, peper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden