Groene salade met Beemster Graskaas en vers fruit


Bereiding

Geniet van deze frisse en fruitige salade als zomerse lunch of bijgerecht. Snijd de kaas in blokjes. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Trek het velletje eraf en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Pers de citroen uit en klop het sap met de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep in een wijde slaschaal de Romaanse sla met de veldsla en de helft van de dressing door elkaar. Verdeel de salade over diepe borden of wijde kommen. Verdeel de blokjes kaas met de perziken, aardbeien en basilicum erover. Druppel de rest van de dressing erover. Deze lekkere en gezonde salade is erg lekker met donker stokbrood. 

Tip 
Deze salade is ook lekker met Beemster Mosterd.


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
15 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten

  • Ingrediënten
     (op basis van 4 personen)
  • 2 perziken
  • 1/2 citroen
  • 4-5 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1/2 krop Romaanse sla, in repen
  • 75 g veldsla
  • 250 g aardbeien, gehalveerd
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • 150 gram Beemster Graskaas

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden