Kaassoep


Bereiding

Pel en snipper de ui. Smelt vervolgens boter in een pan en fruit de uisnippers glazig in circa 3 minuten. Roer hier de bloem door en laat dit circa 1 minuut zachtjes pruttelen, met af en toe roeren. Voeg al roerende 1/3 van de bouillon toe en blijf roeren tot het geheel glad gebonden is. Roer er de rest van de bouillon scheut voor scheut door. 

Laat de soep nu circa 5 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Voeg nu de room en geraspte Oude Beemster kaas toe en laat dit laatste al roerende zachtjes smelten. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi eventueel fijngehakte peterselie erover. 

Serveertip: 
Versgebakken stokbrood maakt het gerecht helemaal af. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1 dl koffie- of slankroom
  • 100 gram geraspte Oude Beemster kaas
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie (eventueel)

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden