Kaassoep met spekjes en bier


Bereiding

Rasp de kaas. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de spekblokjes krokant. Schep ze uit de pan. Fruit de ui en wortel in het bakvet, strooi de bloem erover en voeg de aardappels toe. Giet de bouillon en het bier erbij en kook zachtjes 15 minuten tot de aardappels gaar zijn. Pureer de soep. Verwarm zonder te koken en voeg de helft van de geraspte kaas beetje bij beetje toe en roer tot deze gesmolten is. Roer de spekjes erdoor. Serveer de soep en verdeel de rest van de kaas erover. 

TIP 
• Neem in plaats van Extra Oude Beemster, Beemster Vlaskaas. 
• Serveer eens kaascrostini bij de soep: rooster daarvoor 2 sneden brood, halveer ze, verdeel de kaas erover en zet ze even onder de grill zodat de kaas licht smelt. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 200 gram Extra Oude Beemster
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram magere gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, geschrapt en gehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 gram aardappels, geschild, in stukken
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 flesje bier of 30 ml witte wijn

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden