Krokant gebakken vis in pittig Beemsterkorstje


Bereiding

Rasp de kaas. Wrijf de visfilets in met peper en zout besprenkel ze met wat limoensap. 
Verkruimel de sneetjes brood met korst in de keukenmachine. Doe dit mengsel over in een diep bord. Meng de kaas en tacokruiden erdoor. 
Haal de visfilets door het ei en wentel ze daarna door het kaasmengsel. Druk dit goed aan en zorg dat de vis overal goed bedekt is. 
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de visfilets in 8-10 minuten knapperig bruin en gaar. Lekker met een salade met tomaat en avocado en aardappelpuree. 

Tip
Gebruik in plaats van Oude Beemster eens Overjarige Beemster of Extra Belegen Beemster in de panade. Ook varkens- of kalfsschnitzels zijn lekker met zo’n pittig kaaskorstje.


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
20 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 100 g Oude Beemster
  • 4 kabeljauw- of pangasiusfilets van 100-125 g
  • versgemalen peper en zout
  • sap van een halve limoen
  • 3 sneetjes oud witbrood
  • 2 theelepels tacokruiden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 40 g boter

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden