Lasagne met Beemster en geroosterde groenten


Bereiding

Verwarm de ovengrill voor. Schep de paprika, courgette, ui, knoflook en kerstomaatjes door elkaar in een bakblik. 
Schep de kruiden met de olijfolie en peper en zout naar smaak erdoor. Schuif het bakblik 10 cm onder de hete grill en rooster de groenten in 10-15 minuten bruin en gaar. Schep ze af en toe om. Breng in een hapjespan ruim water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen in 10 minuten beetgaar. 

Houd de vellen met een spatel in beweging, zodat ze niet aan elkaar vastplakken. Laat de vellen over de rand van een vergiet even uit lekken. Leg in twee ovenvaste diepe borden elk een lasagnevel en leg de helft van de plakjes jongbelegen kaas erop. Schep een derde van de groente erop. 
Leg hierop weer een lasagnevel en leg de rest van de kaasplakjes erop. Schep er weer een derde van de groente op en dek af met de laatste lasagnevellen. 
Schep hierop de rest van de groenten met in het midden een flinke lepel crème fraîche. Schaaf met een dunschiller mooie krullen van de platte kant van de kaas. Garneer de lasagne met de kaaskrullen. Lekker met een salade van rucola. 


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
40 min
Aantal personen
2 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 2 personen)
  • 200 g Jong Belegen Beemster, in plakjes
  • 50 g Extra Oude Beemster
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 6 vellen groene lasagne
  • 2-3 eetlepels crème fraîche
  • 2 ovenvaste diepe borden

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden