Pastasalade met rucolapesto


Bereiding

Snijd de rode ui in ringen en snijd de teentjes knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de rest in kleine blokjes. Halveer de cherry tomaatjes. Rooster de pijnboompitten even in de grillpan en kook de penne beetgaar. 

Pesto 
Maal met een staafmixer of keukenmachine de rucola, Extra Belegen Beemster, pijnboompitten, 1 eetlepel olijfolie en 2 teentjes knoflook. Dit vormt de pesto. 

Finishing Touch 
Bak de ui en de overige 2 teentjes knoflook in 1 eetlepel olijfolie. Meng dit samen met de groenten en rucolapesto door de beetgare pasta. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 500 g penne(pasta), beetgaar gekookt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 250 g cherry tomaatjes
  • Voor de pesto:
  • 110 g rucola
  • 50 g Extra Belegen Beemster
  • handje pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes knoflook

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden