Penne met zomergroentes en Beemster kaassaus


Bereiding

Voorbereiding: 
Snijd de broccoli en bloemkool in heel kleine roosjes. Snijd de gele paprika in smalle reepjes. Halveer de grasasperges. 

Bereiding: 
Breng in een grote pan 1-2 liter water aan de kook, voeg 1 theelepel zout toe, strooi de pasta erin, roer om en breng het water weer aan de kook. Kook de pasta beetgaar in de tijd die op de verpakking is aangegeven. 

Breng in een tweede pan 1 liter water aan de kook, voeg 1 theelepel zout toe en schep de gesneden groentes in de pan. Kook de groentes 5 minuten. Verwarm intussen de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Giet de pasta en groentes af en schep ze in een serveerschaal. Knip de broccocress boven de schaal af, strooi er wat peper over en meng groentes en pasta luchtig. Verdeel de pasta over de borden. Schenk aan tafel de kaassaus erover.  Eet smakelijk!


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • 200 gram broccoli
  • 200 gram bloemkool
  • 1 gele paprika
  • 300 gram pasta (penne)
  • 1 schaaltje grasasperges (200 g)
  • 1 bakje broccocress (of tuinkers)
  • 200 gram jonge Beemster (voor de kaassaus)

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden