Portobello's met kaas en kruiden uit de oven


Bereiding

snijd de helft van de kaas in plakjes en rasp de andere helft grof. Borstel of veeg de portobello's schoon. Draai de stelen eruit en hak deze fijn. Blancheer de paddenstoelen in water met citroensap. Giet ze af en dep ze droog. Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik de ovengrill. Zet de portobello's naast elkaar in de ovenschaal of op de bakplaat. Meng de geraspte kaas met de gehakte portobellostelen, peper, koriander en broodkruim. Vul de portobello's met dit mengsel en dek dit af met plakjes kaas. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Zet ze ca. 10 minuten in het midden van de oven of even onder de hete ovengrill tot de kaas licht gesmolten is. 

TIP 
• Vervang Beemster30+ door Beemster Royaal
• Neem in plaats van koriander peterselie of basilicum. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 125 gram Beemster30+ Belegen
  • 4 portobello's
  • 1 eetlepel citroensap
  • versgemalen peper of mespuntje paprikapoeder
  • 1 eetlepel gehakt korianderblad
  • 2 eetlepels fijn broodkruim of paneermeel
  • 4 eetlepels olijfolie

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden