Roerei met Beemster en garnaaltjes


Bereiding

Rasp de kaas grof. Klop de eieren los met de room of melk en peper en zout naar smaak. Roer de helft van de kaas erdoor. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en schenk het eimengsel erin. Verwarm het ei al roerende tot het dik wordt, maar nog wel vloeibaar is. Schep dan de rest van de kaas met de garnaaltjes en bosui erdoor en verwarm het ei tot het begint te stollen, maar nog wel glanst. Lekker met vers geroosterd witbrood of in een vers afgebakken broodje. 

Tip 
Vervang de Belegen Beemster eens door Belegen Beemster Komijn. Ook lekker met 2 eetlepels fijngehakte basilicum in plaats van bosui. 

Beschrijving 
Eenvoudig maar toch erg lekker! 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
10 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 100 g Belegen Beemster
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels slagroom of melk
  • versgemalen peper en zout
  • 25 g boter
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 bosuitje, in flinterdunne ringetjes

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden