Spinaziekoek


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Vet de quichevorm of taartschaal van 24 cm doorsnee in. Rasp de Jong Belegen Beemster en hak de ui zeer fijn. 

Wokken 
Verhit de boter in een wok en bak de ui goudbruin. Voeg hier de spinazie aan toe en roerbak tot dit is geslonken. Strooi de bloem over de spinazie en roer deze erdoor. Klop de eieren met de roomkaas los en roer hier door de geraspte Jong Belegen Beemster. Schep hier de spinazie door en voeg naar smaak wat zout en citruspeper toe. Schep het geheel in de ingevette vorm. Plaats de vorm vervolgens op een rooster middenin de oven en bak de koek in 30 minuten goudbruin en stevig. 

Finishing touch 
Haal de spinaziekoek uit de oven en dek deze af met aluminiumfolie. Laat dit zo 5 minuten staan en snijd de koek daarna in punten. 


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
25 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 250 gram Jong Belegen Beemster
  • 1 ui
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 300 gram gewassen spinazie
  • 50 gram bloem
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 150 gram roomkaas
  • zeezout, citruspeper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden