Tortillataart met kerriekip en Oude Beemster


Bereiding

Ontvel de halve kip en pluk het vlees van de botten. Snijd de banaan in plakjes. Halveer de papaja, verwijder de zaden, schil de helften en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de koriander, blad en stelen grof. Rasp de Oude Beemster. Roer de kerriepasta los met sinaasappelsap. Meng kip, banaan, papaja, koriander, kerriepasta en 125 gram geraspte Oude Beemster. Snijd de prei in smalle schuine ringen en roerbak deze 2 minuten in olijfolie. Meng prei, crème fraîche, eieren en 75 gram Oude Beemster. 

Verwarm de oven voor op 175°C. 

Vet een quiche of taartvorm ter grootte van de tortilla’s in. Leg hierin, voor een stevige bodem, 3 tortilla’s op elkaar. Verdeel hierover een derde van het kipmengsel en leg hierop een tortilla. Beleg deze met een derde van het preimengsel. Herhaal dit tweemaal en eindig met een tortilla. Strooi hier de rest van de Oude Beemster over. 

Finishing touch 
Dek de vorm luchtig af met aluminiumfolie en zet de taart 25 à 30 minuten in de oven. Verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie, zodat de taart bovenop kan kleuren. Laat hierna 10 minuten de taart buiten de oven staan. Snijd de tortillataart in 6 à 8 punten en serveer deze warm. 


Serveertip 
Maak de maaltijd compleet met een gemengde salade.


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
30 min
Aantal personen
6 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 6 personen)
  • 1/2 gegrilde kip (gaar)
  • 1 banaan
  • 1 kleine papaja
  • 1 bosje verse koriander
  • 250 gram Oude Beemster
  • 1 eetlepel milde kerriepasta (uit pot)
  • 50 ml (vers of koelvers) sinaasappelsap
  • 1 dunne prei
  • 1-2 eetlepels olie
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • 6 bloemtortilla’s
  • (gemengde salade)

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden