Varkensrollade met Beemster Royaal en cranberry's


Bereiding

Vraag de slager om de varkensschouder tot een lap uit te snijden van ca. 35 bij 35 cm. Kook de aardappelen 20 minuten voor. Kruid het vlees met zout en peper. Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Snijd de kaas in piepkleine blokjes. Hak of knip de rozemarijn zeer fijn. Meng appel, ui, kaas, cranberry’s, koekkruiden en rozemarijn. Verdeel het mengsel over het vlees, maar laat hierbij aan één kant een strook van ca. 3 cm vrij. Rol het vlees strak op in de richting van de onbelegde rand. Draai de naad naar boven en dek deze af met plakjes ontbijtspek, laat ze elkaar overlappen. Draai de rollade door en dek de andere kant ook af met plakjes ontbijtspek. Bind om iedere 3 cm een stukje keukengaren stevig vast. Steek de rollade aan het draaispit en volg de aanwijzingen van het apparaat. Grilleer het boven de hete grill, al draaiend, in ca. 45 minuten gaar (kerntemperatuur 70°C). Laat het vlees, verpakt in aluminiumfolie, 10 minuten rusten en snijd het daarna in plakken van ca. 1 cm dikte. 

Serveer de rollade met, gelijktijdig op de barbecue, gepofte aardappelen (kook grote aardappelen 20 minuten voor, verpak ze elk in 2 lagen aluminiumfolie en leg ze 45-60 minuten op het barbecuerooster (of tussen de hete kooltjes) , keer ze af en toe. 


Menugang
barbecue
Bereidingstijd
145 min
Aantal personen
8 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 8 personen)
  • 1 kg (stuk) varkensschouder
  • 1 appel
  • 150 gram Beemster Royaal
  • 1 theelepel verse rozemarijnnaaldjes
  • 75 gram gedroogde cranberry’s
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 300 gram ontbijtspek, dunne plakjes
  • olie
  • 2 grote aardappelen
  • 1 ui (75 g)

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden