Vispakketjes met Beemster Royaal


Bereiding

Leg 4 stukken folie klaar, leg op elk een iets kleiner stuk bakpapier. Snijd de prei, wortel en Beemster Royaal in lucifergrote reepjes en verdeel dit over de stukken bakpapier. Druppel de helft van de wijn erover. Leg op elk een scholfilet en bestrooi deze met wat zout en peper. Hak het peterselieblad grof. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil dun, alleen het geel, af. Meng de mosselen en garnalen met peterselie, citroenrasp en grof gemalen zwarte peper verdeel dit over de vis. Druppel de rest van de wijn erover. Vouw eerst het papier dicht, maak daarna het aluminiumfolie naar boven toe luchtig dicht. Zet de vispakketjes op de hete barbecue (dek de barbecue af met het deksel) en laat de inhoud van de pakketjes in 15 minuten gaar worden. Leg een stukje citroen bij de vispakketjes. 

Serveer de vispakketjes met pistoletjes: snijd de pistoletjes in de lengte in ‘wiggen’, bedruppel ze met wat olijfolie en rooster ze op de barbecue bruin.


Menugang
hoofdgerecht
Bereidingstijd
45 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 250 g (1 dikke) prei
  • 250 gram wortel
  • 200 gram Beemster Royaal
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 visfilets van ca. 125 gram
  • 6 takjes peterselie
  • 1 citroen
  • 150 gram gekookte mosselen
  • 150 gram gepelde grote garnalen
  • Grof gemalen zwarte peper

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden