Witloftaartjes met zalm en kaas


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Bekleed de taartvormen met bakpapier of vet ze licht in. Leg het bladerdeeg in de vormen. Druk de naden met duim en wijsvinger tegen elkaar aan. Snijd het overtollige deeg weg. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Bak het deeg, eventueel met steunvulling, 12 minuten in het midden van de oven en verwijder daarna de vulling. 
Rasp de Belegen Beemster. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de witlofreepjes en het sjalotje met peper en zout 3 minuten. 
Schep de helft van de kaas erdoor en verdeel het mengsel over de deegbodems. Leg de zalmblokjes erop. 
Klop de eieren los met de room en kerriepoeder en giet dit over de taartvulling. Strooi de rest van de kaas erover en bak de taartjes in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker met tomatensalade. 

Tip
Vervang de helft van de Belegen Beemster door Oude Beemster en voeg deze toe aan het witlofmengsel. De taartjes kunnen ook worden gebakken in een combinatieoven 350 Watt, 200 °C, ca. 17 minuten. 


Menugang
voorgerecht
Bereidingstijd
55 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 150 g Belegen Beemster
  • 6 lapjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • versgemalen peper en (zee)zout
  • 200 g zalmfilet, in kleine blok
  • 4 eieren
  • 200 ml kookroom of crème fraîche
  • mespunt kerriepoeder
  • 1 stronkje witlof van ca. 100 gr. per persoon

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden