Witte pizza met Beemster Komijn en zalm


Bereiding

Meng de bloem met de gist, zout, 
olijfolie en 225 ml lauwwarm water tot een samenhangend deeg en kneed dit in 8-10 minuten tot het soepel en elastisch is. 
Laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de Beemster Komijn en zalmfilet in plakjes. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol deze uit tot ronde lappen van 15 cm doorsnede. 
Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met zure room. Verdeel de plakjes Beemster Komijn en zalm erover en strooi er wat zout en vergemalen zwarte peper over. 
Bak de pizza’s in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. 
Leg de pizza’s op borden en verdeel in het midden een flinke toef rucola. 

Tip 
Vervang de Beemster Komijn door Jong Belegen Beemster of Beemster Brandnetel. Gebruik in plaats van zelf deeg maken een pak mix voor pizzadeeg of een pak witbroodmix als basis 

Beschrijving 
Lekker voor bij de Picknick, Heerlijk bij de lunch


Menugang
ontbijt en lunchgerecht
Bereidingstijd
75 min
Aantal personen
4 pers.
Ingredienten
  • Ingrediënten (op basis van 4 personen)
  • 150 g Belegen Beemster Komijn
  • 400 g bloem
  • 1 zakje instant gist
  • 10 g zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 225 ml lauwwarm water
  • 200 g verse zalmfilet
  • 125 ml zure room
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 g rucola

Een lekker gerecht?
Deel het met je vrienden