Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ea officia optio quia repudiandae similique tenetur voluptate? Accusantium adipisci aliquam laborum magnam nihil odit quam qui soluta, tempora. Perferendis, quas, quo?

  • Behalve E160b (de natuurlijke kleurstof Annatto) zit er in Beemster kaas ook Nitraat, E251. Nitraat komt van nature al voor in koemelk. We voegen een kleine hoeveelheid extra toe zodat je de kaas langer kunt bewaren en om de vorming van boterzuurbacteriŽn tegen te gaan. Deze hoeveelheid nitraat is beslist ongevaarlijk voor de gezondheid. Tijdens onze kwaliteitscontroles controleren we ook altijd het nitraatgehalte van de kaas. In het plastic laagje om de korst van Beemster kaas zit de kleurstof E160b en natamycine (E235), een schimmelwerend middel. Dit levert geen gevaar op voor de volksgezondheid.

    Alle zogenaamde E-nummers zijn binnen de Europese wetgeving getest en toegelaten om gebruikt te worden bij de bereiding van levensmiddelen. Het is dus een garantie dat het veilig is.

  • Om ťťn kilo kaas te maken, heb je ongeveer tien liter melk nodig. Een Goudse kaas weegt twaalf of zestien kilo, hiervoor is dus 120 of 160 liter melk nodig.

  • Nee, Beemster maakt geen gebruik van de smaakversterker vetsin-zout.

  • Nee, geen van de ingrediŽnten is bestraald met gammastralen. Beemster kaas zorgt op authentieke, ambachtelijke wijze voor†goede houdbare kaas.

  • Ja, in Beemster kaas zit de kleurstof E160b; Annatto, een natuurlijke kleurstof. Deze kleurstof is beslist ongevaarlijk voor de gezondheid.