×

De herkomst Van Beemster kaas

Beemster kaas dankt haar naam aan de Beemster polder. Deze bijzondere grond, was vroeger water.  De Beemster polder is in 1612 drooggelegd en bestaat uit ruim 7000 hectare grond. Het droogleggen bleek een slimme zet, omdat de kleibodem heel vruchtbaar was voor gras. Dit leverde boeren hoge opbrengsten voor hun melk op. Iets wat eigenlijk nooit is veranderd. Rond 1900 besloten veehouders in de polder samen te gaan werken en bouwden ze kleine fabriekjes, waarmee zij van hun afgeroomde melk kaas konden maken. 

Inmiddels werken er in onze kaasmakerij 2 kaasmeesters en ruim 40 kaasmakers. Met zo'n 170 collega’s maken we elke dag de lekkerste Beemster kazen en genieten onze klanten al meer dan 100 jaar elke dag van de lekkere en uitgesproken smaak van onze kaas!

BEKIJK HOE KAASMEESTER SJOERD VERTELT OVER ZIJN PASSIE

Ontdek ook onze andere verhalen