Beleef de Beemster

In de Beemster maken we de lekkerste en meest duurzame* kaas van Nederland!

Lokaal is van hier, dichtbij en daardoor vers, lekker en duurzaam. Beemster kaas dankt haar naam aan de Beemster polder. Een bijzondere plek in Noord-Holland, met kenmerkende bomenrij en een prachtige groene omgeving. Wil je meer weten over hoe de polder is ontstaan? Lees dan hier verder.

Onze kaasmakerij staat middenin dit groene gebied. Hier maken onze kaasmakers de lekkerste Beemster kaas. Onze kaasmakers maken de kazen op ambachtelijke wijze. Dat klinkt gek he? Het zit zo: ook al werken onze kaasmakers met de modernste technieken, ze kiezen er wel bewust voor om de kazen op ambachtelijke wijze te blijven maken. Zo roeren ze er de wrongel nog met de hand. Het kost op deze manier meer tijd maar dat nemen we voor lief. We doen er graag alles aan om de lekkerste kaas te maken. En dat doen we hier al meer dan 100 jaar.

 

*Beemster kaas is door de Nederlandse consument voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot het meest duurzame kaasmerk, zo blijkt uit de Sustainable Brand Index 2022. Lees er hier meer over.

Het Beemster Bijenlint staat weer in bloei!

Het Beemster bijenlint is in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een lint van 50.000m2!

“Wilde bijen hebben het de afgelopen jaren moeilijk gehad. Wij willen samen met onze boeren een positieve bijdrage leveren aan het beschermen van hun leefgebieden. Het Beemster Bijenlint helpt naast de bijen ook vogels, vlinders en andere onmisbare insecten.” aldus Grietsje Hoekstra, duurzaamheidsmanager bij CONO Kaasmakers.

Bijen, als bestuivers, spelen een belangrijke rol op het gebied van voedselvoorziening, biodiversiteit, en een gezond milieu. Grietsje Hoekstra: “Dit is voor ons allemaal belangrijk. Iedere boer werkt met én is afhankelijk van de natuur. Op en rondom elke boerderij zie je natuur en biodiversiteit. Bovendien wordt dit door onze coöperatie gestimuleerd.”

Recepten

Onze kazen

Lekker uit de Beemster