Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een van onze producten of over iets anders? Hieronder hebben we alle vragen verzameld om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Staat uw vraag hieronder?

In een afgesloten kunststof doos of vetvrij kaaspapier in de koelkast. De smaak van kaas komt het best tot zijn recht als de kaas een half uur voor het eten uit de koelkast wordt gehaald.

Als je de kaas in een afgesloten bak, folie of vetvrij kaaspapier hebt bewaard, kun je er maximaal vier weken mee doen. Is er in die tijd bij je thuis toch een klein plekje schimmel ontstaan? Geen nood. Dit kun je gewoon van de kaas afsnijden. De rest is dan nog prima eetbaar. Verpak je Beemster kaas daarna wel in een nieuw vetvrij kaaspapiertje of een schone doos. Was ook het mes even af voordat je ermee in de kaas gaat snijden.

Beemster kaas kun je bewaren in iedere kunststof doos die luchtdicht kan worden afgesloten.

De kaas kan droog worden als deze niet goed afgedekt wordt bewaard. Het vocht trekt dan uit de kaas, vooral als je hem bij hoge temperaturen bewaart.

Als je Beemster kaas niet afgesloten bewaart, en/of niet in de koelkast, kan er een klein schimmelplekje ontstaan op de kaas. Dit kun je gewoon wegsnijden. De rest van de kaas is nog even lekker als altijd. Was wel even het mes af voordat je er opnieuw mee in de kaas snijdt, en verpak de kaas in een nieuw vetvrij kaaspapiertje of een schone doos. 
Beemster kaas voert in alle stadia van het productieproces voortdurend controles uit om fouten te voorkomen. Heb je toch een stuk kaas gekocht met schimmel erop? Neem dan contact met ons op zodat we het aankoopbedrag aan je kunnen vergoeden.