Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een van onze producten of over iets anders? Hieronder hebben we alle vragen verzameld om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Staat uw vraag hieronder?

Het getal 48+ betekent dat er 48 procent vet in de droge stof (dus zonder het ingrediënt water) van de kaas zit. Absoluut (met water) is het vetgehalte van 48+ kaas ongeveer 32 procent. Van 35+ kaas is het vetgehalte ongeveer twintig procent.

Bij het ophalen van de melk bij de melkveehouders, nemen we een monster van de melk. Dit monster controleren we onder andere op de aanwezigheid van antibiotica. Als we antibiotica in de melk vinden, vernietigen we de melk en krijgt de veehouder een hoge boete. Boeren doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat er geen antibiotica in de melk komen.

Nee, als je een koemelkallergie hebt kun je geen kaas eten, want kaas en ook Beemster kaas bevat koemelkeiwit. Let wel op: een koemelkallergie is niet hetzelfde als een lactose intolerantie. 

Lactose intolerantie (vormen hiervan zijn Lactase deficiëntie/lactose malabsorptie). Lactose (melksuiker) komt van nature voor in melk. Tijdens de kaasbereiding wordt het aanwezige lactose door de melkzuurbacteriën uit het zuursel omgezet in melkzuur.

CONO Kaasmakers (makers van Beemster kaas) verklaart dat de door haar geproduceerde kaas op natuurlijke wijze vrij is van lactose.

De overgevoeligheidsreacties van lactose is complex en verschilt per persoon. Wij adviseren voor meer informatie contact op te nemen met de huisarts of diëtiste.

Ja. Beemster wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. Je kunt gewoon Beemster kaas eten.