Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een van onze producten of over iets anders? Hieronder hebben we alle vragen verzameld om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Staat uw vraag hieronder?

Op dit moment is het niet mogelijk om een rondleiding bij Beemster te krijgen.

Beemster van ’t mes is een kaas die we speciaal maken voor de kaasspeciaalzaken. Kijk hier voor meer informatie: Beemster van ’t mes

Nee, dat kan niet. De enige echte Beemster draagt het Beemsterwapen; dat is de waarborg dat je echte Beemster koopt. Wel kan de kaas in de kaasmakerij van CONO Kaasmakers zijn gemaakt, net als Beemster kaas. Maar deze merken hebben toch een andere smaak. De volgende kaasmerken worden, naast Beemster, door CONO Kaasmakers gemaakt:

– Schermer Molens
– SmaaQ
– Het wapen van Noord – Holland
– Oudendijk
– Hollands Roem
– CONO
– Beemster van `t mes

In België wordt de kaas van CONO Kaasmakers verkocht onder de merknaam Beemster, maar ook onder andere merknamen.

De smedigheid van de kaas is een typische kaasterm die betrekking heeft op de textuur van de kaas. Als een kaas goed van smedigheid is, dan is deze zacht romig, maar toch veerkrachtig en samenhangend van consistentie. De smedigheid wordt getest met de vingers (de smeerbaarheid) en het mondgevoel.

Ons centrale uitgangspunt in ons sponsorbeleid is niet sponsoren om te sponsoren. Sponsoren is keuzes maken, bewuste keuzes. Beemster krijgt dagelijks verzoeken om een evenement, een vereniging, activiteit of goed doel te sponsoren. En hoe goed de doelstellingen van de organisatoren ook zijn, wij kunnen de meeste verzoeken niet honoreren. 
Daarom kiezen wij ervoor om een aantal op de mens gerichte sociaal-maatschappelijke activiteiten voor een langere periode te ondersteunen. Hiermee voorkomen we dat de beschikbare middelen versnipperen over veel en verschillende projecten. 
Sponsoring is bovendien niet vrijblijvend, het hoort een wezenlijke bijdrage te leveren aan onze bedrijfs- en marketingdoelstellingen. Daarom zoeken we bij alle sponsorprojecten een nauwe samenwerking met de gesponsorde of de organisatie van een evenement op basis van wederzijdse gelijkwaardigheid. Hierdoor ontstaat een logische link tussen Beemster en het gesponsorde en kan het relevante toegevoegde waarde leveren volgens het ‘voor wat hoort wat’ principe. 
Beemster ondersteunt géén: individuen, feesten, carnavals activiteiten, projecten met een religieus of politiek karakter, studiereizen, studentenverenigingen, buurtverenigingen, evenementen met vooraf bekende (voedsel)veiligheidsrisico’s of met schadelijke gevolgen voor omgeving of milieu en projecten waarbij de donatie een sluitpost op de begroting vormt.

Wat leuk! Je wilt een spreekbeurt geven over Beemster kaas! Daar is natuurlijk veel over te vertellen! Je kunt op deze pagina alles vinden waarmee je een spreekbeurt kunt maken: Spreekbeurt over Beemster kaas.

Het spreekbeurt pakket is geschikt voor groep 3 t/m 5 en groep 6 t/m 8.

Omdat we het leuk vinden dat je een spreekbeurt over Beemster kaas gaat houden, willen we je een kleine verrassing toesturen. Ben je benieuwd en wil je deze verrassing graag ontvangen? Laat dan hier je gegevens achter. 

Veel plezier met je spreekbeurt!

Als groenste kaasmakerij ter wereld onderstrepen wij duurzaamheid, zowel bij het produceren- als het verpakken van onze kazen.
Momenteel ontwikkelen wij een duurzamere verpakking waarin onze Beemster kaas heerlijk vers blijft.

De huidige verpakking en de tussenvellen mogen met het plastic afval afgevoerd worden. De onderlegger mag bij het restafval.