Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een van onze producten of over iets anders? Hieronder hebben we alle vragen verzameld om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Staat uw vraag hieronder?

Behalve E160b(ii)*, de natuurlijke kleurstof Annatto zit er in onze Beemster Extra Oud en X-O kaas ook conserveermiddel (E251). We voegen een kleine hoeveelheid toe zodat je de kaas langer kunt bewaren en om de vorming van boterzuurbacteriën tegen te gaan. Deze hoeveelheid conserveermiddel is beslist ongevaarlijk voor de gezondheid. Tijdens onze kwaliteitscontroles controleren we ook altijd het conserveermiddel gehalte van de kaas. In het plastic laagje om de korst van Beemster kaas zit natamycine (E235), een schimmelwerend middel. Dit levert geen gevaar op voor de volksgezondheid.

Alle zogenaamde E-nummers zijn binnen de Europese wetgeving getest en toegelaten om gebruikt te worden bij de bereiding van levensmiddelen. Het is dus een garantie dat het veilig is.

* (ii) Norbixine, het wateroplosbare deel van Annatto.

Om één kilo kaas te maken, heb je ongeveer tien liter melk nodig. Een Goudse kaas weegt twaalf of zestien kilo, hiervoor is dus 120 of 160 liter melk nodig.

Nee, Beemster maakt geen gebruik van de smaakversterker vetsin-zout.

Nee, geen van de ingrediënten is bestraald met gammastralen. Beemster kaas zorgt op authentieke, ambachtelijke wijze voor goede houdbare kaas.

Ja, in Beemster kaas zit de kleurstof E160b; Annatto(ii), een natuurlijke kleurstof. Deze kleurstof is beslist ongevaarlijk voor de gezondheid.