Beemster boerderijwinkels

Beemster boerderijwinkels

Een tijdje geleden hebben een aantal van onze boeren op hun eigen erf een winkel geopend: een Beemster boerderijwinkel. In deze winkels verkopen zij o.a. Beemster kazen. Benieuwd waar de winkels gevestigd zijn en wat je er kunt kopen? Lees dan hieronder verder! 

Boerderijwinkel familie Kenter – Baakmeerdijk 15, Bergen 

De boerderijwinkel van familie Kenter in Bergen is in het voorjaar van 2019 geopend. Hier verkopen zij vanuit de automaat Beemster kaas en verse yoghurt die dochter Mieke zelf maakt. Regelmatig hebben ze aanbiedingen met verschillende nieuwe smaken. Naast de automaat beschikt de familie Kenter ook over een melktap. In de Bergense Melksalon kunnen de klanten zelf hun verse melk kunnen tappen. De boerderij en -winkel is gelegen aan een prachtige fietsroute van Alkmaar naar Bergen en het is zeker de moeite waard om hier even te stoppen.

Boerderijwinkel familie Veldman – Doorbraakweg 6, ’t Veld 

Op het bedrijf van de familie Veldman in ’t Veld is belevingscentrum Veldzicht Hoeve gecreëerd. Iedere vrijdag en zaterdag is de boerderijwinkel geopend en kunnen klanten hier terecht voor een vers afgesneden stuk(je) Beemster kaas. Ook verkoopt eigenaresse Constance verschillende streekproducten vanuit haar winkel. Naast de winkel heeft de familie Veldman een vergaderruimte ingericht. Hier kunnen bedrijven vergaderen maar kunnen ook bijvoorbeeld familie uitjes georganiseerd worden. Dit alles wordt dan aangevuld met een rondleiding op het boerenbedrijf. 

Boerderijwinkel familie Willig – Hoogedijk 58, Katwoude 

Dochter Diana is in 2018 begonnen met de productie van yoghurt van de melk van hun eigen koeien. Vanuit ’t Zuivelhuisje verkoopt ze deze yoghurt, waarvoor mensen speciaal langs komen rijden. Vaak maakt ze ook seizoensgebonden smaken, zoals sinaasappelyoghurt. Op het bedrijf heeft de familie Willig een automaat die iedere dag geopend is. Hier kun je terecht voor zowel de yoghurt als Beemster kaas. Op vrijdag en zaterdag is de winkel ook geopend en helpt Diana je graag. Dus, een uitje naar Volendam op de planning, vergeet dan zeker ook niet hier te stoppen. 

Boerderijwinkel familie Zandman – Marsdijk 4, Beerze 

Nabij Ommen, in de plaats Beerze, is de boerderijwinkel van de familie Zandman gevestigd. Vanuit hier adviseert Jolanda je graag over een lekker stukje kaas, die vers afgesneden wordt. Ook bieden ze enkele streekproducten en Ben & Jerry’s ijs aan. Naast de boerderijwinkel heeft de familie Zandman een compleet belevingscentrum ingericht, waar bijvoorbeeld vergaderd kan worden of plek is voor een feestje. Rondleidingen zijn ook mogelijk, waarbij je dan ook een kijkje kunt nemen op de ‘Kalverstraat’, vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stal. 

Meer weten over deze boeren of de boerderijwinkels? Kijk dan op hun website of Facebookpagina. 
Benieuwd waar onze boeren zich nog meer voor inzetten? Kijk dan hier.