Terug naar overzicht
Bericht

Beemster Light Festival

Voor Droogmakerij de Beemster is 2019 een bijzonder jaar. Het staat namelijk al 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Dit wordt het hele jaar door gevierd, met als hoogtepunt het VISIT Beemster Light Festival, dat van 1 tot en met 20 december 2019 wordt georganiseerd.

Programma
Op 1 december 2019 wordt het VISIT Beemster Light Festival feestelijk geopend met het Turn on the Light openingsfeest in Middenbeemster.

De dagen daarna zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Er is bijvoorbeeld een levende diashow over het ontstaan van de Beemster polder en je kunt een historische wandeling maken langs de verlichte objecten in Zuidoostbeemster. Voor de sportievelingen onder ons is er de Beemster 8loop georganiseerd: 8km hardlopen of wandelen langs de lichtobjecten.

Lasershow in de oude pekelbaden
CONO Kaasmakers, de kaasmakerij van onder andere Beemster kaas, heeft een wel heel speciaal evenement op 8 december. Tussen 16:00 en 22:00 uur kun je namelijk een spectaculaire lasershow bijwonen in de oude pekelbaden! Een show duurt ongeveer 10 minuten, genoeg tijd dus om daarna nog van de andere lichtobjecten in De Beemster te genieten. De ingang van de show bevindt zich aan de voorzijde van de Rijperweg op het volgende adres:

CONO Kaasmakers
Rijperweg 20
1464MB Westbeemster

Wil je het gebied van De Beemster wel eens vanuit een ander perspectief zien? Kom dan vooral een kijkje nemen! Veel activiteiten zijn gratis en hebben geen aanmelding benodigd.

Meer informatie over het VISIT Beemster Light Festival vind je opĀ de website.