Beemster support snowboarder Chris Vos
Terug naar overzicht
Bericht

Beemster support snowboarder Chris Vos

Chris Vos is een Nederlandse snowboarder geboren op 25 februari 1998 te Haarlem en woont in Noord Beemster. Als gevolg van een zwaar ongeval op 5 jarige leeftijd heeft hij een verlamming over gehouden aan zijn rechter been. De specialisten uit het ziekenhuis voorspelden destijds dat hij voor de rest van zijn leven gebruik moest maken van een rolstoel. Chris dacht hier anders over. Hij begint al snel te lopen met een orthese om zijn been. Een orthese is een brace die je om je been doet. Met deze orthese loopt hij mank met een stijf been. Hierdoor hoeft hij geen gebruik te maken van een rolstoel. Het is mede te danken aan Chris’ sportiviteit en trainingsarbeid die Chris zich tot doel heeft gesteld om uiteindelijk weer te kunnen lopen. Daar begint de vechtersmentaliteit van Chris.

Op 7 jarige leeftijd begint Chris met snowboarden. Omdat de familie graag aan wintersport deed en Chris meenam wilde hij ook de berg af glijden en genieten van de natuur. Skiën lukte helaas niet, daarom werd de keuze gemaakt voor snowboarden. Om het hem te leren werd er een touw om zijn middel gedaan om zo veilig de berg af te dalen.

In 2010 was het Nicoline Sauerbreij die Chris inspireerde om op hoog niveau te gaan snowboarden. Vanaf dat moment tot en met heden staat zijn leven in het teken van snowboarden en het behalen van de top. In 2014 deed Chris, op 14jarige leeftijd voor het eerst mee aan de Paralympische spelen in Sochi. Hij maakte een verpletterende indruk.

In Maart 2018 vinden de Paralympics in Zuid-Korea plaats waar Chris de gouden plak hoopt te halen. Beemster volgt Chris op zijn weg naar de Paralympische spelen.

VOLG CHRIS HIER