Chris Vos in Finland tijdens boardercross
Terug naar overzicht
Bericht

Chris Vos wint Brons tijdens de World Cup Races in Finland

In het Finse Pyhä, wat gelegen is op de Artic Circle, vonden de eerste Boardercross races plaats. Voorafgaand aan de race was er een gezamenlijke training met de valide boardercross. Dit is een eerste stap naar integratie van de sport.

De eerste World Cup verliep voor Chris niet vlekkeloos. Vos: “tijdens de kwalificatie races ging het fout met de tijdwaarneming waardoor ik twee keer mijn run moest overdoen, terwijl mijn eerste run echt de beste van de week was. Hierdoor kwalificeerde ik mij als derde maar heb ik onnodig veel moeten wachten en kon ik mijn lichaam niet meer warm krijgen. Tijdens de finale ging het compleet mis. In de eerste run maakte ik een fout waardoor ik onnodig de baan uitschoot, wat einde race betekende. Wat enorm balen zeg.”

Vos kreeg een herkansing op de tweede dag en plaatste zich als derde voor de finals. Chris moest natuurlijk even schakelen voor deze race, maar hij pakte snel de draad weer op en ging vol energie aan de bak. Dit resulteerde in een bronzen plak.

Het is duidelijk dat de Spelen eraan komen en het niveau groeit in de sport. Dat is goed voor iedereen. Zondag reist Chris af naar het Amerikaanse Breckenridge voor de Dew Tour.