Chris Vos winnaar World Cup
Terug naar overzicht
Bericht

Chris Vos wint Goud en Zilver op eerste World Cup

Chris Vos is ‘the Road to Korea’ uitstekend begonnen met mooie resultaten in de eerste twee World Cup wedstrijden van het seizoen. In SnowWorld Landgraaf won de Beemsterling goud en zilver op het onderdeel ‘Banked slalom’.

Het was de eerste wedstrijd met zijn nieuwe prothese en dat was best even spannend voor hem. Hij vertelt: “Je weet niet hoe iedereen uit de zomer vandaan is gekomen, het was de eerste wedstrijd met mijn nieuwe prothese en je weet vooraf niet hoe de course er bij ligt.”

Zijn eerste run op de eerste wedstrijddag, een Europa Cup, verliep niet helemaal soepel. “We hadden vooraf maar twee uurtjes om te trainen, dus ik had niet veel tijd om het been juist af te stellen”, vertelt Chris. In de tweede run ging het al een stuk beter en dat was genoeg voor de overwinning. “Op de tweede wedstrijddag, onze eerste World Cup van het seizoen, reed ik als enige onder de 43 seconden en werd ik ook winnaar.”

In de eerste run van de tweede World Cup was Chris wederom de enige die in de 42 seconden reed en de snelste tijd klokte. “Tijdens de tweede run had ik een iets meer ronde lijn, dat is eigenlijk lekkerder, voor m’n gevoel gleed ik sneller dan bij de eerste run, maar dat bleek niet zo te zijn.” De snelste tijd van drie runs was doorslaggevend. In de derde run kon Chris helaas niet de snelste tijd neerzetten en zijn concurrent de Amerikaan Mike Schultz pakte de eerste plaats.

Chris had natuurlijk graag gewonnen, maar is trots op zijn tweede plaats. De volgende World Cup is in Finland van 30 november – 5 december.