arrow-left Terug naar overzicht

Aardappelgratin met rozemarijn en Beemster Oud Flakes

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. Oventijd 1 uur. 

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • ¼ tl zeezout
  • 250 ml slagroom
  • 75 g Beemster Oud Flakes

Keukenspullen

  • Ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes.
  2. Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Meng de knoflook en naaldjes van de rozemarijn door de aardappel, bestrooi met de peper en het zout en verdeel over de ovenschaal. Schenk daar de slagroom over en bestrooi met de Beemster Oud Flakes.
  3. Bak de aardappelgratin onder het midden van de oven in ca. 1 uur. goudbruin en gaar. Dek eventueel na ca. 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de gratin niet te donker wordt.

Lees ook andere recepten