Terug naar overzicht
Recept

Beemster kaasboom

Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. + koelen 30 min.

Ingrediënten

  • 350 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 el worcestershire saus
  • Rasp van een hele citroen
  • 200 gram Beemster Belegen 48+, geraspt
  • Zout
  • 20 gram fijngehakte verse peterselie
  • 20 zoute sticks met kaasvulling
  • 30 ronde zoute koekjes
  • 20 geschaafde amandelen
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 el Beemster Oud 48+, geraspt
  • Crackers en toastjes

Bereiden

  1. Doe de roomkaas, worcestershire saus, citroenschil, geraspte Beemster Belegen en een snuf zout in de kom en meng alles goed door elkaar. Zorg dat alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
  2. Plaats ongeveer 1/4 van het kaasmengsel op een bord en steek er drie zoute sticks rechtop (verticaal) in. Dat is voor de stevigheid. Voeg beetje bij beetje de rest van het kaasmengsel toe, vorm rond de 3 zoute sticks een mooie boom.
  3. Plak de gehakte peterselie op het kaasmengsel om deze groen te maken en zorg ervoor dat alle witte gebieden bedekt zijn. Zet daarna ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  4. Ga de boom nu versieren. Prik over de hele boom de zoute sticks, zoute koekjes en amandelen in het groene geheel. Je kunt de amandelen ook gebruiken om een stervormige piek te maken. Plak daarna de granaatappelpitjes in de boom. Bestuif de randen met meer fijngehakte verse peterselie en strooi de geraspte Beemster Oud erover. Serveer met crackers en toastjes!

Serveertip

Lekker op een borrelplank met andere lekkernijen als (zelfgemaakte) kaasstengels en blokjes kaas.

 

Wil je een ander recept op tafel toveren tijdens de kerstdagen? Neem een kijkje op onze receptpagina!