arrow-left Terug naar overzicht

Gehaktballetjes met Beemster Flakes uit de oven

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 30 min. 

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 12 rundergehaktballetjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 10 g verse oregano
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 zakje Beemster Flakes Oud (à 80 g)

Keukenspullen

  • ronde ovenschaal (Ø 20 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rundergehaktballetjes in 4 min. rondom bruin. Leg de balletjes in de ovenschaal.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 5 min. op laag vuur. Haal de blaadjes van de takjes oregano. Houd ⅓ van de blaadjes achter, snijd de rest fijn en bak samen met de tomatenpuree 2 min. mee met de ui.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk de saus over de gehaktballetjes in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en zet de schaal 15 min. in het midden van de oven. Neem de balletjes uit de oven als de kaas goudbruin begint te kleuren. Bestrooi met de rest van de oregano en serveer. Lekker met tagliatelle.

Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.

Lees ook andere recepten