arrow-left Terug naar overzicht

Whiskey & Guinness Beemster Extra Oud Dip met knapperig brood

Borrelgerecht. 6 personen. Bereiden 10 min.

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 3 el bloem
  • 180 ml volle melk
  • 120 ml Ale of ander donker bier
  • 1½ tl whisky (Schots or Iers)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder, plus extra voor de garnering
  • 300 g Beemster Extra Oud, geraspt

Bereiden

  1. Smelt de boter in een pan. Voeg al roerend de bloem toe en blijf 1 min. roeren. Zet het vuur lager en voeg al roerend de melk toe. Voeg daarna al roerend het bier en de whisky toe en laat 2 min. zachtjes koken. 
  2. Voeg het knoflookpoeder en 1 tl paprikapoeder toe. Neem van het vuur en voeg 250 g van de Beemster toe. Roer totdat de kaas helemaal is opgenomen. 
  3. Giet de dip in een kom, strooi de overgebleven 50 g Beemster erover en garneer met extra paprikapoeder.

Serveertip
Serveer met appelpartjes, peerpartjes, schijfjes venkel, pretzels en stukjes geroosterd brood.

Lees ook andere recepten