Zoete aardappelsalade met appel, Beemster 30+ Belegen & honing-mosterdvinaigrette

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 4 el olie
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 tl honing
  • 1 el appelciderazijn
  • 2 appels
  • 50 g gezouten pecannoten
  • 4 plakken Beemster 30+ Belegen
  • 85 g veldsla
  • 40 g gedroogde cranberries

Keukenspullen

  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon, snijd met schil in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de kaneel en 1 el olie. Bestrooi met versgemalen peper en zout.
  2. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Klop ondertussen met een garde de mosterd en honing los met de azijn. Giet al kloppend de rest van de olie er geleidelijk bij. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de appels met schil in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1½ cm. Hak de pecannoten grof. Snijd de plakken kaas in de lengte in reepjes.
  4. Meng de veldsla, zoete aardappel, appel, cranberries en vinaigrette tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de kaas en pecannoten erover en bestrooi met peper.

Serveertip
Lekker met stokbrood.

Ook zin in een ander gerecht met Beemster 30+ kaas? Neem dan snel een kijkje op onze receptpagina.