Provençaalse aardappeltaartjes met courgette, rozemarijn, Beemster Belegen en rode ui

Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 15 min + 45 min. oventijd

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 150 g courgette
  • 2 kleine rode uien
  • 4 plakken belegen 48+
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 4 eieren
  • 25 g eikenbladsla melange

Keukenspullen

  • 2 kleine springvormen 12 cm (ingevet)
  • bakpapier
  • mandoline

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier.
  2. Schil de aardappelen. Schaaf de aardappel, courgette en rode ui met behulp van een mandoline in dunne plakjes en houdt apart van elkaar. Halveer de plakken kaas in de lengte.
  3. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en snijd samen met de knoflook fijn. Klop de eieren met de gesneden rozemarijn, knoflook, peper en zout los.
  4. Bekleed de vormpjes vanaf de rand rechtopstaand en dakpansgewijs achtereenvolgens  met aardappel, de helft van de kaas, de helft van de courgette, de helft van de ui, de rest van de kaas, de rest van de courgette en de rest van de ui. Verdeel het eimengsel erover en bak de taartjes ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  5. Verwijder de springvorm, leg de taartjes op een bord en verdeel de sla eromheen. Garneer met de rest van de rozemarijn.

Op zoek naar andere receptinspiratie voor een hoofdgerecht? Ga dan snel naar onze receptpagina.